Mynta Yoghurt Glass - Underbart söt!

mynta
Bland de godaste glasserna vi ätit i famlijen :) godare änn espressoglassen ;)
De är en Enkel yoghurtglass som ja slängde lite färsk mynta i som vi har i trädgården.
Var som en sorbe/gräddglass och var massa söt o god.

till 4 personer
Ingredienser:
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
1½ dl Strösocker
½ dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt
10 Myntablad och 8 till garnering

1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
2. Blanda de med sockret.
3. Tillsätt grädde och vispa till skum.
4. Blanda ner yoghurten och strimla myntan och häll i och rör om.
5. Frys alltsammans i glassmaskin, eller frys i en form. ex en liten plastbunke.
6. Låt frysa i ca 3-5 timmar tills den är en glassig koncistens.
7. Gör glaskulor av de i serveringsskålar och garnera med myntablad. 1 kula räcker :)

Espressoglass - Underbart god

espressoglass
Detta är en glass att lita på! absolut en av de godaste jag någonsin ätit :)
Bäst blir den om du har en Kaffemaskin o kan göra egen espresso :)

till 4 personer
Ingredienser:
1 paket vaniljglass
1½ dl grädde
2 dl Esresso eller stark kaffe i värsta fall
1 dl mjölk
100 gram Choklad

1. Förbered kaffe och blanda i mjölken o ställ in i kylen så den hinner svalna.
2. Vispa grädde i en bunke.
3. Ta fram skålar och lägg 2 glasskulor i varje och klicka på grädde.
4. Häll i kaffet (beroende på hur stark och kaffesmak du vill ha häll i lite och häll sedan i resten av kaffet så man kan smaksätta själv).
5. Hyvla chokladen med en potatisskalare eller osthyvel på.

underbart god är den!

Scones - en otippad lunch?

scones
Jobbade idag några timmar och min timmelunch blev.. märklig.
Viste inte vad jag skulle ta, fanns inget hemma så jag bakade scones.
Dessa blir små och söta :) gör de runda som golfbollar och har i dem i muffinsformar i en muffinsform!
mumms vad goda de blev. 3 av dessa och jag höll mig till middan utan problem :)

till 4 stora eller 12 små.

2 dl Mjölk
75 gram smör
1 tsk Salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
4. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad. Jag åt med philadelfia :) lr hur de nu stavas ;)

Iskaffe - Svalkande god på sommarn

iskaffe
När iskaffet är drycket så är våren kommen för mig!
Världens enklaste recept!
Det måste jag dela med mig av :)

2 tsk Floursocker
2 tsk Snabbkaffe
Mjölk
Isbitar

Stort glas/kopp och sked :)
Ta floursocker och snabbkaffe (du behöver såklart inget tsk mått, du kan ta skeden) och blanda i glaset.
Vill du har kaffesmak så ha i mer kaffe, för sötare mer floursocker :)
fyll på med mjöl och rör om :)
Om du låter de stå ngr minuter kommer kaffepulvret lösas upp, de kan ta ett tag.
Ha sedan isbitar i :)
Iskaffet är klaaaart!!

För Lyxigare iskaffe! byt ut isbitarna med en glaskula med vaniljsmak :)

Wienerbröd - Busenkelt!

Wienerbröd
Idag blev de bara stekt kassler och potatis, inget att visa er ;)
tänkte därför ge er ett suuuuper enkelt Wienerbröd recept ;)

Vi gjorde de när vi hade smördeg över!
de är bara att "snurra" en lång degremsa som är platt luftigt så de blir ca 20 cm.
skära smördeg ovalt som ett Wienerbröd´s längd.
Lägga den snurrade degen som en åtta på plattan och göra vaniljkräm :)
Har du vaniljpulver (inte socker.. jag menar pulvret från vaniljstänger som får att finnas i en liten glasburk! På ICA finns den som Ekologisk) så är de gått att ha i lite :)
kleta ner vaniljkrämen i ringarna på 8an och lägg in i ugnen på 200 grader tills den fått en fin färg :)
Ringla sen lite kristyr på och VIPS klart :D
dock blir de inte lika söta som de man köper färdiga men de funkar ;)

Middagstips! - Kyckling med Feta

kycklingmidda
Vi här hemma är en höjdare på att blanda olika ingredienser när vi steker ex kyckling eller kött!
igentligen måste jag säga att de är henrik som oftast steker maten, han gillar de ;) jag gör alltid potatisen då.
Detta åt vi i fredags. jag var sjuk och dålig så henrik laga all mat :) hjälpte enbart till att ta ut potatisen ur ugnen :P

men ska tipsa lite!
* Skiva potatis (eller hur du vill ha) i 3 tjocka skivor eller 2 och ha peppar och salt på och lägg de på en plåt tillsammans med olivolja/olja. In i ugnen på ca 200-250 grader. tills de fått en fin färg och är klara rakt igenom.
* Stek kycklingsfilé i salt och peppar och massvis med honung :D
 se till att kycklingen steks igenom ordentligt ;) men de vet du hoppas jag!
* Skär tunna morötts-stavar och palsternacka om du har de och om du har bönor. De har jättegoda Findus bönor i frysdisken.
stek de tsm med smör och salta/peppra och om du har chiliolja så kan du ha de i, de blir lite mer starkare i de mjuka smakerna i kycklingen.
* Tärna feta ooch lägg uppepå, de var faktiskt gott :)
hur enkelt som hällst!

Lycka till!

Getostmacka - En farligt god förätt!

getostmacka
Vissa recept ska man enligt mig inte släppa iväg till andra!
Detta är en perfekt förrätt vid festmåltider!
Ex nu vid studenten skulle den passa perfekt! den är enkel att göra och de går snabbt vilket uppskattas om man har ett större sällskap hemma på midda.

Getostmackan är ett recept jag inte vill ge bort igentligen, men de ska jag nu göra!

För 1 macka
ugn 200 grader
1 brödskiva
1-2 cm tjock getostskiva eller Chevre
honung
Ruccola
Pinjenötter
Solrosfrön
Valnötter

Lägg getosten på brödskivan och lägg in i ugnen tills den fått en fin färg.
Rosta solrosfröna och pinjenötterna (eller andra fröer du gillar, kan ju skippas med!) i en stekpanna utan olja/smör och rör om hela tiden så de inte bränns vid.
Ta ut mackan och lägg upp på ett serveringsfat och ringla flytande honung på mackan.
Lägg upp salladen vid sidan av och strö på fröerna.
Valnötterna har du uppepå mackan. De kan såklart tas bort om du är nötalergiker

Hoppas ni gillar getostmackan och äter den i sommarvärmen.

Välkommen Till Mat och Bakning!

Välkommna till den nya mat och bakningsbloggen!
här kommer de inom kort komma upp en hel del mat och bakning!
bilder och recept!
men först ska jag fixa upp designen, såhär ska de ju itne se ut! eller hur?

aja kom med tips och trix om hur jag kan göra bloggen  roligare!
kramar Amanda


Matbloggstoppen RSS 2.0