Farmors Cocoskaka

Dessa små kakor är helt underbara :)
Men Sockerbotten typ och cocossmet på som ät stel. MUMS
Andreas och min favoritkaka :D
Ingredienser:
2 Ägg
3 dl Socker
125 gram Smör
4½ dl Mjöl
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1. Vispa Äggen och Sockret vitt.
2. Smält smöret och blanda i Äggblandningen
3. Blanda i resten av ingredienserna och slå
in en långpanna med bakplåtspapper och häll i
blandningen.
4. Grädda i ugnen i 175 grader i 20 min.
5. Ta ut och svalna. Medans fortsätter du:
Ingredienser:
1 dl Grädde
60 gram Smält smör
3 dl Socker
3 dl Cocos
6. Blanda ihop allt och stryck ut på den
svalna kakan. Läggs de på när kakan är varm
kan de sjunka ner och bli en gropig kaka. Ett
misstag jag gjorde när jag och min kusin var
sugna på cocoskaka och hade för brottom :P
7. Stoppa in i ugnen igen på 175 grader i ca
6-8 min.
8. Ta ut och skär i fyrkanter när den svalnat lite :)
Kommentarer
Trackback