Italienskt Lantbröd

italiensk lantbröd
Bakade detta brödet häromdan! MUMS säger jag bara.
Receptet kommer från Johanna Westmans Kokbok :)

Ingredienser:
25 gram jäst (½ paket)
½ liter ljummet vatten
7½ dl vetemjöl

1 äggvita
2 msk Olivolja
½ msk salt
5-6 dl vetemjöl

Tillagningstid:
20 min
2½ timma början till slut.

1. Smula jästen i en bunke och häll i lite av de ljummna vattnet och rör om tills jästen löst sig.
Häll sedan i resten.
2. Blanda ner mjölet och använd degkrokarna. Det kommer bli en löööös deg. de ska vara så :)
3. Låt den ljäsa under en handduk i 45 min.
4. Knäck ägget och se till att inte få med ngn gula i. Knäck den i en kopp så du ser att äggulan inte kommer med.
5. Blanda ner äggvitan och häll i olja och salt.
6. Blanda ordentliget tills degen är slät. Knåda sne degen med degkrokarna och häll i mjöl.
knåda tills degen släpper från sidorna.
7. Låt den jäsa i 15 min.
8. Vält upp degen på ett mjölat bakbort och knåda degen lätt. Forma till en stor knubbig limpa och skär några snitt med en vass kniv uppepå och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
9. Lägg en handduk  på och låt jäsa ytterligare 30 min.
10. Sätt på ugen på 250 grader.
11. Ställ in brödet i 20 min och efter de stäng av värmen och låt den ytterliggare stå i ugnen på eftervärme i 20 min.
För att få en knapprigare yta så skvätt vatten då och dåp på limpan i ugnen.

il
min limpa blev 40 CM lång och 20 cm bred!! ta den ni ^^

Kommentarer
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin ♥

Lägger till dig i bloglovin :D



KRaaam

H

2009-06-28 @ 13:41:06
URL: http://hanneler.blogg.se/

Ni är jätte välkommna att kommentera inlägget här. Men låt bli att göra reklam för eran blogg/tävlingar och dyl. De raderas och IP-spärras :)

Vill ni gästa bloggen med ditt recept så kommentera här under och ange din email i kommentaren eller maila mig direkt på [email protected]

Smaklig Måltid!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0