Längtan.

plommon


Jag längtar till sommarn och nyplockade plommon från landet <3
Gillar ni plommon?

Mini Lakrits Cupcakes

mini lakrits cupcakes
I måndags ville min jobbarkompis att
jag skulle baka hallon/lakrits
muffins någon dag. Och de gjorde vi!
Igår satte vi igång ett storbak jag
och Julia.
Eftersom ingen av oss gillar lakrits
så fick vi hålla tummarna att
frostingen blev bra, och tydligen
blev den väldigt väldigt bra. De
gillar vi!
Här kommer receptet!
Mini Lakrits Cupcakes
ca 50 små
Muffinssmet:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
½ dl olja (häldst citronolja, annars
vanlig och finrivet skal från en
citron)
2 dl hallon (färska eller frysta)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
200 gram philiadelphia ost
1 dl florsocker
ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis
eller annan lakrits)
Gör såhär!
1. Om du använder frysta hallon,
värm de i micron och krossa de sedan
så de blir en vattnig "smet".
2. vispa ihop äggen och sockret
pösigt.
3. Blanda ihop alla torra
ingredienser och rör ner hälften av
de med en sked ner i äggsmeten.
4. Häll i oljan och mjölken, rör om
och ha i resten av mjölblandningen
och sedan hallonen.
5. Fördela smeten med fördel i en
mini muffinsplåt och grädda i 175
grader i ca 7 min.
7. Hacka två fiskar i små små bitar,
de blir enklare om de ligger i
frysen innan.
8. smält försiktigt resterande
fiskar i ngn matsked vatten i
mickron tills de smält. Blanda sedan
ner allt i fhiladelphian och smaka
av med florsockret, ha i mer mängd
om du vill ha de sötare.
9. Bre sedan på frostingen lättast
på de svalna muffinsen.

I måndags ville min jobbarkompis att jag skulle baka hallon/lakrits muffins någon dag.
Och de gjorde vi! Igår satte vi igång ett storbak jag och Julia.
Eftersom ingen av oss gillar lakrits så fick vi hålla tummarna att frostingen blev bra, och tydligen blev den väldigt väldigt bra. De gillar vi!
Här kommer receptet!

Mini Lakrits Cupcakes
ca 50 små

Muffinssmet:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
½ dl olja (häldst citronolja, annars vanlig och finrivet skal från en citron)
2 dl hallon (färska eller frysta)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping:
200 gram philiadelphia ost
½ dl florsocker
ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis eller annan lakrits)

Gör såhär!
1. Om du använder frysta hallon, värm de i micron och krossa de sedan så de blir en vattnig "smet".
2. vispa ihop äggen och sockret pösigt.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner hälften av de med en sked ner i äggsmeten.
4. Häll i oljan och mjölken, rör om och ha i resten av mjölblandningen och sedan hallonen.
5. Fördela smeten med fördel i en mini muffinsplåt och grädda i 175 grader i ca 7 min.
7. Hacka två fiskar i små små bitar, de blir enklare om de ligger i frysen innan.
8. smält försiktigt resterande fiskar i ngn matsked vatten i mickron tills de smält. Blanda sedan ner allt i fhiladelphian och smaka av med florsockret, ha i mer mängd om du vill ha de sötare.
9. Bre sedan på frostingen lättast på de svalna muffinsen.
10. Dekorera med något passande strössel.
mini lakrits cupcakes

Detalj i mitt kök.

Detalj
När jag var i Thailand köpte jag billig saffran, eller Saffron som de ser ut att vara, smakar nämligen inte så mycket som de gör som när vi köper de i sverige.
Dock så låg den i en plastpåse på ett bord på en bakgata och såg ut att ha legat där länge, så den kan ju ha tappat smak?!
Hursom är de en väldigt fin detalj. Som här, i en rapsolja i en fin flaska. Bredvid står en likadan flaska med chili i. När solen lyser in i fönstret lyser mitt kök i gult.
Kramar Amanda

Bananmuffins

bananmuffins
ca 20 normalstora muffins.

Ingredienser:
3 normalstora fula mosade bananer
125 gram smör
2 ägg
50 gram mörk choklad
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär.
1. Smält smöret och blanda ner de mosade bananer, äggen och mjölken i en bunke.
2. Hacka chokladen och blanda ner vetemjöl, strösockret, bakpulvret och vaniljsockret i en annan bunke.
3. Blanda ihop allt med en sked till en jämn smet, vispa inte. Fördela smeten i muffinsformar hällst i en muffinsplåt.
4. Grädda i 175 grader i ca 35-40 min. Min gammla ugn fördelar värmen lite märkligt, tyckte de var klara redan efter 25 min. Så håll utkik!
Dekorera med färsk fin banan och kakao/oboy över.


Längtan till sommarn.

Längtan

Min farmor är min inspirationskälla när de gäller att laga mat, är de något vi kan i min familj så är de att laga mat kan jag tycka. Senast häromdan fick jag beröm för min apelsinkyckling ni finner HÄR som även är min farmors recept.
Är de något jag längtar efter så är de sommrarna hemma på Åland tillsammans med min farmor, hennes kakor, köttfärssås, fläskfilé i grönpepparsås, pannkakor osv osv.
Om de var något min farmor lyckades extra med i sommar så var de denna rabarberpaj. På knappt några rabarber så blev de den knaprigaste godaste pajen jag ätit. Tack farmor. <3

Längtar ni också lika mkt som jag till sommarn?
Kramar Amanda

Mandys Müsli

Mandys Müsli
Jag förälskade mig i min plastpappas müsli för ett tag sen, fick receptet men tappa såklart bort de.
Men slängde ihop lite efter ett annat recept och la till egna saker. Gott blev de!
Till ca 1 burk:
3 dl rågflingor
½ dl solroskärnor
1/4 dl linfrön
½ msk mald kardemumma
½ msk kanel
1 dl kokosflingor
½ dl grovt hackade hasselnötter
½ dl grovt hackade valnötter
½ dl pumpafrön
1 msk vatten
1 msk rapsolja
1 msk flytande honung
½ dl torkade gojibär
½ dl torkade blåbär
50 gram torkade aprikoser
Och så gör du såhär!
1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
Blanda rågflingorna, nötter, frön, och kryddor i en skål. Häll på vattnet och rapsoljan och rör om.
2. Sprid ut hela blandningen på en plåt och ringla honungen över och rosta sen i ugnen i cirka 25 min.
Rör om väldigt många gånger, annars bränns de.
3. Blanda sedan ner gojibären och blåbären och förvara i en burk med lock.

Matbloggstoppen RSS 2.0