Taco Krydda

taco
Här kommer ett enkelt recept på tacokrydda!
Förvara de i en lufttät burk så kan du förvara den länge :)

Självklart kan du dubbla receptet och få mkt mer!
Eller halvrera om du itne har så mkt kryddor hemma eller bara vill ha lite :)
OBS jag rekomenderar att köpa de kryddor de är mkt av i påsar som finns.
Då en kryddburk knappt räckte för mig..

6 msk Spiskummin
6 msk torkad lök
12 msk Chilipulver
3 msk paprikapulver
6 tsk koriander
3 tsk vitlökspulver
1,5 tsk svartpeppar
1,5 tsk salt
1,5 timjan
1,5 kanel

Blanda allt och häll sedan på köttfärsen till tacos och smaka av om de behövs mer eller inte.

Penne Ricotta e Pomodoro

penne
Passar utmärkt till att ha med på Picknick!

Ingredienser:
Basilika
1 paket körsbärstomater
400 gram Pasta ex penne
2 Mozzarellaostar eller 1 Ricotta, vi använde mozzarella.
olivolja
Salt
peppar

1. Koka pastan enligt paketet till al dente och låt den svalna.
2. Dela Körsbärstomaterna och ta bort kärnhuset, de gör de bara vattnit och blaskigt.
3. Smula mozzarellan i stora bitar och lägg i. Eller blanda ner ricottan.
4. Ringla olivolja över och salt och peppra.
5. Hacka i basilika i stora bitar och blanda i basilikan med allt annat.

Servera.


Bönsallad

bönsallad
Tänkte bjuda med mig av ett litet "eget" recept. finns så många sätt att göra bönsallad på men här är mitt!

Ingredienser:
1 Burk kikärtor (400 gram)
1 Burk Vita stora böndor (400 gram)
1 Burk Kidneybönor (400 gram)
1½ selleriskälk med blast
1 röd färsk chilifrukt
1 paket fetaost
3 msk Olivolja
Peppar och salt

1. Börja med att skiva sellerin i små skivor.
2. Skölj av bönorna i ett durkslag.
3. Finhacka chilin.
4. Blanda ihop de i en stor skål och smula ner Fetan tillsammans med bönorna.
5. Ringla olivoljan beroende på hur mycket du igentligen vill ha i efter smak.
6. Salt och peppra.

Funkar till allt möjligt ex grillat, stekt falukorv, sojabitar m.m. :)
selleri
bönor
chili

Äppelpaj

äppelkaka
Jag bakade en äppelpaj till min familj.
tog mammas pajbotten recept till rabarberpaj och gjorde om lite!
Väldigt enkelt recept.

Pajbotten:
150 gram smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
1 krm salt

Blanda alla ingredienser och tryck sedan ut de i en pajform.
Gör lite hål varstans med en gaffel i pajskalet.
OBS de blir deg över! spar de, de kommer användas i nästa punkt.
Sätt in pajformen i ugnen i 225 grader 10 min.

Fyllning:
3 äpplen
½ dl socker (kan vara mindre om så önskas)
3 msk kanel (kan vara mindre om så önskas)
ca. ½ dl vetemjöl.

Medans pajformen är i ugnen skär äpplena i skivor eller i tunna klyftor.
Blanda äpplebitarna med sockret och kanelen.
Lägg sedan ner äpplena i formen.

Ta den sista pajdegen och knåda ner mjöl till den blir smulig.
Lägg smulorna på äpplena och sätt in pajen i ca 20-25 min.

Servera med vaniljsås eller vaniljglas.


Matbloggstoppen RSS 2.0