Små Hjärtbakelser

hjärtbakelser 
Ludes och Amandas Tårt våffla
De är de ludde kallar dessa för.
Vi knåpa ihop dessa igårkväll :) Superenkla och söta :D

(blir ca 12-13 på Köpe-sockerbottnar)
Ingredienser:
ca 2 dl grädde
1 paket jordgubbar
Sockerkakebotten (kan göras själv. Eller  de färdiga som finns)
Florsocker

1. Lägg upp sockerbottenrundlarna och ta en pepparkaksform och tryck ut hjärtan.
Lägg upp hjärtarna påp ett fat.
2. Vispa grädde och hacka jordgubbar smått (eller mixa SNABBT så de fortfarande blir bitar) och glanda ihop.
3. bre ut Jordgubbsgrädden på hjärtanen och ta och lägg på ett hjärta uppepå.
4. Lägg florsocker i en tekula och "strö" på hjärtana
5. Servera med en jordgubbshalva på och citronmeliss om ni har :)

Smaklig efterrätt!

hjärtbakelser

Italienskt Lantbröd

italiensk lantbröd
Bakade detta brödet häromdan! MUMS säger jag bara.
Receptet kommer från Johanna Westmans Kokbok :)

Ingredienser:
25 gram jäst (½ paket)
½ liter ljummet vatten
7½ dl vetemjöl

1 äggvita
2 msk Olivolja
½ msk salt
5-6 dl vetemjöl

Tillagningstid:
20 min
2½ timma början till slut.

1. Smula jästen i en bunke och häll i lite av de ljummna vattnet och rör om tills jästen löst sig.
Häll sedan i resten.
2. Blanda ner mjölet och använd degkrokarna. Det kommer bli en löööös deg. de ska vara så :)
3. Låt den ljäsa under en handduk i 45 min.
4. Knäck ägget och se till att inte få med ngn gula i. Knäck den i en kopp så du ser att äggulan inte kommer med.
5. Blanda ner äggvitan och häll i olja och salt.
6. Blanda ordentliget tills degen är slät. Knåda sne degen med degkrokarna och häll i mjöl.
knåda tills degen släpper från sidorna.
7. Låt den jäsa i 15 min.
8. Vält upp degen på ett mjölat bakbort och knåda degen lätt. Forma till en stor knubbig limpa och skär några snitt med en vass kniv uppepå och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
9. Lägg en handduk  på och låt jäsa ytterligare 30 min.
10. Sätt på ugen på 250 grader.
11. Ställ in brödet i 20 min och efter de stäng av värmen och låt den ytterliggare stå i ugnen på eftervärme i 20 min.
För att få en knapprigare yta så skvätt vatten då och dåp på limpan i ugnen.

il
min limpa blev 40 CM lång och 20 cm bred!! ta den ni ^^

Farmors Cocoskaka

cocoskaka
Dessa små kakor är helt underbara :)
Men Sockerbotten typ och cocossmet på som ät stel. MUMS
Andreas och min favoritkaka :D

Ingredienser:

2 Ägg
3 dl Socker
125 gram Smör
4½ dl Mjöl
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver

1. Vispa Äggen och Sockret vitt.
2. Smält smöret och blanda i Äggblandningen
3. Blanda i resten av ingredienserna och slå

in en långpanna med bakplåtspapper och häll i

blandningen.
4. Grädda i ugnen i 175 grader i 20 min.

5. Ta ut och svalna. Medans fortsätter du:


Ingredienser:
1 dl Grädde
60 gram Smält smör
3 dl Socker
3 dl Cocos

6. Blanda ihop allt och stryck ut på den

svalna kakan. Läggs de på när kakan är varm

kan de sjunka ner och bli en gropig kaka. Ett

misstag jag gjorde när jag och min kusin var

sugna på cocoskaka och hade för brottom :P
7. Stoppa in i ugnen igen på 175 grader i ca

6-8 min.
8. Ta ut och skär i fyrkanter när den svalnat lite :)


Farmors Bregottkaka

bregottkaka
En av de godaste kakorna som finns!
Receptet är taget utav min Farmor. dvs Farmors Bregottkaka.
Är de en kaka ni ska bjuda på så är de denna!
Urenkel är den med!!

Till ca 80 st.
Ingredienser
300 gram Bregott ( vanligt smör på macka grön liten förpackning )
1½ dl Socker
2½ dl Maizenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser.
Lägg i små knäckformar (köpte mina färgglada på English Show på söder, Sthlm. de  var julformar hehe)
Sätt in i mitten av ugnen i 7-8 min på 200 grader!

Klart!

Apelsinkyckling

apelsinkyckling
Apelsinkyckling är ett recept jag "snott" från min farmor ;) den är så himmla god och hon får alltid göra den när jag är på besök.
Tänkte dela med mig av de underbara receptet!

Ingredienser:
7-8 Kyckling klubbor/filéer
1 tsk Salt
1 krm Peppar
½ msk Mald Ingerfära (går bra utan tycker jag)
1 msk Smör
½ dl Konc. Apelsinjuice (har för mig att farmor har ett helt paket, men tror inte de stämmer)
1½ dl Vispgrädde
1 liten pressad vitlöksklyfta

1. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör.
2. Lägg dem sen i en ungsform.
3. Fräs ur stekpannan med apelsinjuicen och grädde, ingerfära och vitlök.
4. Koka upp en sås på de och häll de över kycklingen.
5. Värm ugnen till 200 grader och stek färdigt kycklingen i 50-60 min mitt i ugnen.
6. Servera med ris eller potatis. (jag rekomenderar ris!!)
 
apelsinkyckling

Gästbloggare Och Ny Design!

Som ni såg så är förra inlägget (gårdagens) av en gästbloggare.
Henrik var ute i skogen och ringde mig när han åt.
Han tyckte de skulle passa bra in i bloggen.
Ja, varför inte?

Har tänkt från första början att de skulle bli lite gästbloggare.
De blir lite roligare så :)

Har du ett recept du vill dela med dig? och har kort/eller om du kan ta kort på de.
kommentera här eller maila:
[email protected] så kan du få gästblogga :)

Ny design är de med, tyckte de behövde ngt nytt och inte så tommt som på förra :) Tyxs?
kommentera gärna!

Grilled Sabertooth Sandwitch

Henrik gästbloggar med sin "In the wild" recept

henrikmat

Ingredienser:
Mörktbröd
Smör
Het sås
Ost
Tomat
Skinka
Hamburgerdressing

Hemmagjort grillgaller + enris + eld
Enris påminner om hickory/spån/kol det ger en lite söt/rökig smak.

// H

 

henrikmat

henrikmat

www.henrikisaksson.se/blogg

Piroger - hemmagjorda enkal goda!

pirog
henrik och jag gjorde dessa piroger på egen hand efter att de fanns kvar taco-köttfärs :D
Busenkelt!

till 10 Piroger!
200 grader på ugn

1 paket Eldorado Smördegsplattor (går såklart med andra, men de var bra skurna osv)
400 gram Köttfärs
1 paket Tacokrydda
2 dl riven ost
1 Ägg

1. Lägg ut plattorna för tining
2. Stek köttfärsen och blanda i kryddan.
3. Lägg köttfärsen i smördegsplattorna som på bild nedan.
4. Strö på lite ost innuti på köttfärsen.
5. Tryck ihop ändarna så de sluter tätt.
6. Pensla ägg på och strö ost på.
7. in i ugnen i mitten i ca 20 min tills de fått en gyllenbrun färg :D

klaaaart! :D

pirog

Matbloggstoppen RSS 2.0