Helstekt citron och chili kyckling

 
Ingredienser:
1 hel kyckling på 1,2 kg 
2 ½ citron
2 knippar persilja 
2 stjälkar citrongräs 
2 röda spanska pepparfrukter 
1 tsk salt 
1 tsk paprikapulver 
1 tsk chilipeppar 
2 tsk soja 
2 tsk olja
 
Gör såhär:
1. Skölj av kycklingen och torka av den in. och utvändigt.
2. Lyft försiktigt skinnet från köttet utan att de går sönder, stick in ett par fingrar under så är de inte allt för svårt.
Hacka upp ena knippen med persiljan och tryck de under skinnet. Dela även ena citronen och pressa försiktigt ner ena delen under skinnet och lägg i lite av fruktköttet.
3. Krydda kycklingen med salt, chilipeppar och paprikapulver inuti och utanpå.
4. Krossa citrongräset med kniv och skär den sedan i mindre bitar. Dela 1 citron i 4-8 delar och grovhacka persiljan och fyll kycklingen med de.
5. Dela pepparfrukten och ta ut kärnorna och finhacka den. Gnid sedan in kycklingen med pepparfrukten.
6. Lägg kycklingen i en smord ugnsäker form och pensla kycklingen därefter med olja och soja
7. Dela den sista citronen i större delar och lägg runt kycklingen i formen.
8. Ställ in kycklingen i ugnen på 175° i ca 1 1/4 timma. Stick en sticka i kycklingen och blir saften sokm rinner ut genomskinlig så är den klar eller om du har en temp ska innertemperaturen vara på 62°.
9. Ta ut all fyllningen och släng den, skär upp kycklingen i bitar innan servering.
10. För att göra en god sås, använd spadet av kycklingen och citronen och lägg de i en stekpanna. vispa ner lite creme fraise och kryddor efter smak. Supergott!
Servera med exempel nykokt potatis eller ris.
 

Kommentarer

Ni är jätte välkommna att kommentera inlägget här. Men låt bli att göra reklam för eran blogg/tävlingar och dyl. De raderas och IP-spärras :)

Vill ni gästa bloggen med ditt recept så kommentera här under och ange din email i kommentaren eller maila mig direkt på [email protected]

Smaklig Måltid!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0