Krämig Rotfruktsoppa
Gjorde en variant på Morotsoppan.
Skulle nämligen göra mer morotsoppa men insåg att jag hade andra rotfrukter hemma. Så varför itne blanda ner allt i ett?
Köpte nämligen för ett tag sedan en påse med rotfrukter. Innehållandes morötter i olika färger, palsternacka och rödbetor.
till ca 3 stora portioner
Ingredienser:
3 Morötter
1 gul morot
1 ”svart” morot
2 Palsternackor
1 stor rödbeta
3 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 Grönsaksbuljongstärningar
Salt
Peppar
Skala rotfrukterna och skär de i mindre bitar och lägg de i en kastrull och låt koka upp tills de är mjuka rakt igenom. Rödbetan tar mycket längre tid. Jag gav upp tillslut och tog de lite knapriga i alla fall.
Medans rotfrukterna kokar, hacka löken och fräs den mjuk tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
När rotfrukterna är klara, lyft upp de och häll av vattnet så de är 3 dl kvar och släng ner buljongen och låt de koka upp och lösas upp i vattnet. (Jag sparade dock buljong från förra morotsoppan då jag gjorde på 5 dl och använde bara 2½)
Mixa ihop sedan alla rotfrukter, löken och 2½ dl av buljongvattnet. Vill du ha de lite mer vattning och inte så krämig soppa så lägg i de sista buljongen.
Smaklig måltid.