Äppelpaj

äppelkaka
Jag bakade en äppelpaj till min familj.
tog mammas pajbotten recept till rabarberpaj och gjorde om lite!
Väldigt enkelt recept.

Pajbotten:
150 gram smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
1 krm salt

Blanda alla ingredienser och tryck sedan ut de i en pajform.
Gör lite hål varstans med en gaffel i pajskalet.
OBS de blir deg över! spar de, de kommer användas i nästa punkt.
Sätt in pajformen i ugnen i 225 grader 10 min.

Fyllning:
3 äpplen
½ dl socker (kan vara mindre om så önskas)
3 msk kanel (kan vara mindre om så önskas)
ca. ½ dl vetemjöl.

Medans pajformen är i ugnen skär äpplena i skivor eller i tunna klyftor.
Blanda äpplebitarna med sockret och kanelen.
Lägg sedan ner äpplena i formen.

Ta den sista pajdegen och knåda ner mjöl till den blir smulig.
Lägg smulorna på äpplena och sätt in pajen i ca 20-25 min.

Servera med vaniljsås eller vaniljglas.


Kommentarer
Postat av: Emily

UNDERBART med en mat och bakningsblogg såhär i graviditetstider (Y) Jag länkar dig!

2009-09-14 @ 18:13:02
URL: http://thisismyfuture.blogspot.com

Ni är jätte välkommna att kommentera inlägget här. Men låt bli att göra reklam för eran blogg/tävlingar och dyl. De raderas och IP-spärras :)

Vill ni gästa bloggen med ditt recept så kommentera här under och ange din email i kommentaren eller maila mig direkt på [email protected]

Smaklig Måltid!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0